Sunday, August 29, 2010

Cinta Liyana Jasmay & Zahiril Adzim Kembali Berputik





Setiap kemarahan yang terpacul,
setiap herdik yang timbul,
setiap garangnya kata,
setiap bengisnya suara,
percayalah itu kasih jawapannya.

Biar aku marah yang menunjukkan kau salah, yang kau rasa hiba.
Yang bikin kau tunduk dengan kelalaian kau.
Yang bikin kau hampa kerana tidak menepati permintaan perhubungan.

Tapi percayalah, hakikatnya bukan kau yang tidak sempurna, tetapi aku.
Aku yang kekurangan sini dan sana, kerana itu lagak ku begini.
Kau cukup sifatnya dari mata aku,
dari hati dan jiwa,

Kerana kau ku angkat setinggi - tingginya, sempurna setiap adanya.

Aku tak mampu menulis puisi cinta buat kau,
kerana hebatnya kasih kau,
Aku tenggelam dengan perkataan ku sendiri.
Tidak ada satu perkataan pun yang mampu menggambarkan hebatnya kasih.
Walau perkataan mula.

dan saat ini kau tiada, aku lemah menagih kewujudanmu.

Pulang cepat, please.
Aku rindu.




puisi ini di curi dari blog Zaharil Adzim....thankz bro : )














Prasasti Jiwa:


bangun pagi...basuh muka...terus buka laptop on9.


aktiviti seperti biasa...aku mestilah buka paper on9....


Mstar & Berita harian.


aku tak percaya sikit paper2 lain selain 2 paper ni. sebab paper yang lain semuanya mengarut belaka. bukannya nak sampaikan berita. tapi nak rating tinggi je. itu tak tengok lagi tajuk2 setia berita. semuanya nak guna ayat gempak. menyampah aku tengok. kadang2 tak de kaitan pun dengan isi kandungan. hampeh!


dan seperti biasa juga.


bila aku baca paper nie. bahagian utama yang akan aku baca adalah gosip2 artis nie. dan aku pun ternampak la tajuk paper tue...






CINTA LIYANA JASMAY & ZAHIRIL ADZIM KEMBALI BERPUTIK 




biar betullll!!!!...laju je tangan aku klik kat link berita tue....


yer la...aku ni dah la peminat mereka berdua nie....sejak dari cerita KAMI lagi....dari series sampai la ke cerita Movie....apa lagi drama2 or filem yg mereka berdua ada...mesti wajib tonton....


Alkisahnya...rupanya mereka di gabungkan semula selepas Filem KAMI THE MOVIE untuk Filem baru bergenre seram romantik yang bertajuk Senjakala...


untuk pengetahuan korang....ZA & LJ ni pernah menjadi pasangan kekasih...tapi cinta mereka tak kesampaian....aku suka juga tgk dorang couple...mcm sesuai jek...tp nak bt mcm mn...xde jodoh...


tapi bila di gabungkan semula dalam Filem nie...harap2 cinta yang dah lama hilang tu berputik la kembali yer...aku doakan yang terbaik buat korang...he3


dan aku pun terus buka blog ZA...mana tau kot2 ada puisi yang dia cipta untuk LJ nie...
dan aku pun terjumpa entri puisi yang bertajuk 'itu ada jawabnya'...


aku bukanlah nak buat spekulasi ke apa...aku jangka je...sorry klu salah...


tapi serius...aku suka puisi ni (di atas)...sbb ianya pun ada kena dengan perasaan aku skrg...hu3


tak pe lah...lain kali aku cerita dalam entri yang lain yer....


sekian.


Salam Ramadhan ke 19....





p/s:" ....dan saat ini kau tiada, aku lemah menagih kewujudanmu."

0 pengkritk ceritera duniaku:

Popular Posts

Popular Posts since May 2010