Sunday, September 5, 2010

Akan Ku Jumpa



Azfar - Akan ku jumpa




Ku mengatur langkahku
Berjalan tanpa bayang-bayangMu
Langit dan bumi setia, menemaniku
Matahari menyinar tak pernah berpihak padaku
Ku kepanasan tanpa perlindunganMu.

Hari berganti hari aku masih teguh menanti
Hadir diriMu dalam hidupku ini
Rasa kecewa ada bila kaki penat berlari
Namun yakinku kau kan kutemui

Ku takkan pernah cuba berhenti
langkahku mencari cinta
Yang ku tahu hanya tuk diriku
kan ku terus cari sampai hujung dunia

Kerna ku tahu akanku jumpa diriMu
Dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpiku selalu

Kulihat semua gembira
Bila mengenali erti cinta
Senyuman ku beri hanya duka
Bila ingin teman tuk berbicara

Cinta jangan sembunyi
Mataku kabur mencari
Hadirlah dalam hidupku ini
Cinta jangan engkau pergi bila langkahku cuba
Untuk mengejar diriMu

Ku meneruskan langkahku
Dan mengejar bayang-bayangMu
Sinarkanku cahaya dari mataMu

Inginku temu cinta
Mengisi ruang hatiku
Takkan pernahku berhenti mencari












Prasasti Jiwa:


lagu dan gambar di atas adalah dari cerita Syurgamu Ramadhan tv3...


time2 cuti ni la baru leh layan cerita nie...br je hbis selesai tgk sampai episod 12...secara online...kat U xsempat nak layan sume cerita...hu3


xsabar nak tgk cerita seterusnya melalui TV3 lak...konflik cerita drama nie smakin memuncak...xsabar nak tahu cerita seterusnya...


actually, yang menguatkan aku lagi utk tgk cerita ni sebab lagu drama ni best...


aku suka lagu2 yg bergenre mcm nie...dan tak di nafikan juga lagu tema sesuatu drama memainkan peranan penting juga sbb lagu-lagu nielah yg menaikkan mood utk org tgk sesuatu drama tue...


lagu ni sebenarnya kena sgt dgn aku...cuba korang hayati lirik lagu dia...


ianya mengenai seseorang yang sedang mencari Cinta...tak kesah la cinta pada Yang Esa ataupun cinta pada manusia...yang mana dia masih belum ketemui cintanya yang sebenar..namun jauh di sudut hatinya...dia percaya suatu hari nanti..cinta yg di cari pasti akan ke temu jua...


hu3 sedihkan....


owh..mungkin aku je kot yg tangkap lentok dgr lagu nie...ha3


walauapapun...lagu nie mmg best....tahniah bt Azfar sbb lagu ni berjaya menaikkan nama beliau lagi...


Azfar nie adalah salah seorang peserta OIAM...sengakatan dgn Faizal Tahir,suki & Alif Satar kot...aku pun dah tak ingat...hu3 mmg genre lagu sebegini sgt sesuai utk beliau...


lagu ni sgt memberi aku semangat & harapan. ; )


Oklah..itu je yg nak kongsi dgn korg semua...


sekian.








p/s: aku semakin boleh menerima takdir tuhan antara aku dan Dia...tapi serius..aku selalu berdoa..akan ada Ruang Kedua~

2 pengkritk ceritera duniaku:

lumut esoklusa said...

aku x sempat lagi nak layan cter ni....
aku baca2 entry ni sume pasal drama ni..but then at last kau tulis ini...

" aku semakin boleh menerima takdir tuhan antara aku dan Dia...tapi serius..aku selalu berdoa..akan ada Ruang Kedua~""

menusuk kalbu aku juga ni.

cisss tetibe aku sebak..

slamat ari raya buat kamu

jumapx said...

to lumut:
hahaha...aq mmg suka bt ayat2 yg menusuk kalbu...he3

kamu jgn sebak2 d hari raya yer....he3

Popular Posts

Popular Posts since May 2010