Tuesday, September 14, 2010

Audience





Prasasti Jiwa:

kalau anda semua perasaan...especially...blogger2 yang ada blog...dekat dashboard ada satu butang bernama Stats...

yang mana Stats ini adalah berfungsi sebagai satu medium yang mana akan memaparkan semua sumber pelawat2 kita yang datang melawat blog kita...

kalau dahulu aplikasi ni tak de pun kat blogspot....kalau kita nak tahu audience kita datang dari mana...kita menggunakan aplikasi2 yang wujud dia alam maya ni...banyak....

tetapi kini dah tak yah susah2 dah...sebab blogspot dah pun menaik tarafkan aplikasi dalam sistem blog kita sendiri..dengan mewujudkan aplikasi Stats ini...

aku pun rasa perkara ini mmg satu perkara yang baik buat blogger....sbb semuanya info pasal audience kita...kita dapat tahu,..berapa ramai yang datang...dari blog mana....dari negara mana & sbgnya....

dan...yang menarik perhatian aku ialah...apabila audience blog aku ada datang dari USA,Taiwan,Indonesia,Canada,Australia,Brunei, Ukraine,Netherlands & Singapore...ini hanya pengunjung2 yang datang ke blog aku dari bulan Jun 2010-September 2010...dan negara2 ini adalah 10 negara yang tertinggi yang melawat blog aku...termasuk Malaysia di tangga pertama...haruslahkan...he3

walaupun blog aku berbahasa melayu tetapi ada juga mereka2 yang bukan dari asia tenggara yang baca...mungkin student2 Malaysia yang belajar di luar sana agaknya...berfikiran positif...ataupun mereka2 yang sesat ke blog aku....ha3

tapi yang pasti...sejak dua menjak ini aku mula mendapat semangat untuk menulis dan menghidupkan blog ini...setelah aku kurang aktif di awal tahun ini...

dan aku sangat teruja nak tahu siapakah pembaca blog aku yang dari USA & juga Taiwan...kalau anda membaca entri ini...silalah komen yer...kita buat sesi kenal mengenal...ha3

untuk pengetahuan korang juga...terutamanya pembaca2 baru aku...blog Prasasti Jiwa ini dahulunya bernama Alif Ba Ta Duniaku...namun di sebabkan nak rasa angin perubahan...aku ubah dengan menggunakan nama baru iaitu Prasasti Jiwa...

kalau dahulu entri2 blog aku lebih berkisar kepada politik & juga isu semasa serta aku selit2kan tentang kehidupan aku...

tapi untuk blog Prasasti Jiwa ini...entri aku lebih berkisar tentang bicara hati aku....sebab itu kalau korang semua perasaan...aku suka cerita mengenai perasaan...terutamanya tentang cinta aku...serta aku kaitkan lagu2  dengan perasaan aku tatkala itu....

dan entri2 aku kini pun berbeza dengan entri2 di awal aku menjadi seorang blogger....dan sedar tak sedar...blog ini sudah pun berusia 3tahun lebih....tapi secara aktifnya...ulang tahun blog aku yang ke-3 adalah 1 january setiap tahun...: )

Alhamdulillah...

ok lah...setakat ini dulu kita berkongsi cerita...

sekian.





5 pengkritk ceritera duniaku:

chentaMAYA said...

wohhaaa. thx3 in4m! gua xtao pn! hee

six.september =_= said...

perasan jugak button tu..tp tak sempat nk tgk lg apa fungsinya

nuRul saLoma said...

dh folo blog juma ms alif ba ta duniaku..dlm fb pon dh jd fren..

jumapx said...

to chentaMaya & 6sept:
he3 ok2...pg la usha2...

to saloma:
owh ok...thankz2

ZieL said...

congrats! keep up the good work..

Popular Posts

Popular Posts since May 2010