Thursday, September 9, 2010

baling selipar





Prasasti Jiwa:


tengah hari tadi ( 8 sept )...anak buah kesayangan aku iaitu akhil nak tgk Upin & Ipin...

dia kalau datang rumah aku..tgk aku buka laptop je...mesti nak tgk Upin Ipin...mmg kuat pengaruh cerita Upin Ipin ni terhadap kanak-kanak seusia akhil (baru mencecah 2 thn lbh)...

so..aku mmg dah download awal2 dah cerita Upin & Ipin ni...aku pun dah bosan dengan cerita2 lama Upin Ipin ni so aku pun download yang edisi Ramadhan 2010...

mmg kelakar la...lagi2 bila aku tgk episod 2 ( youtube yg aku embed kan di atas)...sebab dalam episod nie Upin Ipin dan kawan2 dia main permainan zaman kanak2 aku..iaitu main baling selipar.

time kecik2 dulu...main baling selipar la antara fav aq...apatah lagi bila main ramai2...biasanya time cuti sekolah la....mmg best giler...hahaha...

aku tergelak je tgk Upin Ipin & kawan2 dia main baling selipar...aku tergelak sambil mengimbau kenangan2 zaman kecil dulu...dengan rakan2 sekampung...

lama xjumpa mereka...setelah berpindah dan berhijrah ke semenanjung nie...raya pun dah tak pernah balik tawau...raya kali ni dah kali ke-8 aku raya di puchong (dah brapa kali aku canangkan kat org)...bukan apa...sbb aq nak sangat raya kat kampung sendiri sambil beraya ke rumah rakan2 lama dan sanak saudara...

tapi nak buat macam mana...family aku bukan kaya mana pun nak beli tiket pulang balik...itu belum lagi di tambah dgn ole2...mmg boleh pokai jugak la...hu3

tak pe la..beraya kat mana2 pun sama...yg ptg kt yg memeriahkannya...kalau raya kat kampung halaman tapi kita yang xmeriahkannya pun tak guna kan....betol x?

tapi yang pasti..kanak2 zaman skrg espcially yg duk bandar tak kan dapat merasai warna-warni permainan2 tradisional nie...mmg seronok..he3

ok la...tu je nak kongsi bersama...hari ni kn tidor awl skit...sbb esok lepas sahur nak bantu my mum buat Burasak ( dah search google)...

sekian.




p/s: teringat aku dgn kwn2 aku main baling selipar kat SASER dulu...he3

1 pengkritk ceritera duniaku:

Raja Azrul said...

takpe, keja kuat2 lepas ni...kumpul duit dan bawak satu family raya kat tawau!!

Insyallah..abang doakan jumain berjaya!

Popular Posts

Popular Posts since May 2010