Wednesday, September 22, 2010

Kau Masih Kekasihku




Naff- Kau Masih Kekasihku


Jauh di lubuk hatiku 
Masih terukir namamu 
Jauh di dasar jiwaku 
Engkau masih kekasihku 

Tak bisa ku tahan laju alir 
Untuk semua kenangan yang berlalu 
Hembuskan sepi 
Merobek hati 

Meski raga ini tak lagi milikmu 
Namun di dalam hatiku sungguh engkau hidup 
Entah sampai kapan 
Ku tahankan rasa cinta ini 

Jauh di lubuk hatiku 
Masih terukir namamu 
Jauh di dasar jiwaku 
Engkau masih kekasihku 

Dan ku berharap semua ini 
Bukan kekeliruan seperti yang kukira 
Seumur hidupku 
Akan menjadi doa untukmu 

Jauh di lubuk hatiku 
Masih terukir namamu 
Jauh di dasar jiwaku 
Engkau masih kekasihku 

Andai saja waktu bisa terulang kembali 
Akan kuserahkan hidupku di sisimu 
Namun ku tahu itu takkan mungkin terjadi 
Rasa ini menyiksaku 
Sungguh sungguh menyiksaku 

Jauh di lubuk hatiku 
Masih terukir namamu 
Jauh di dasar jiwaku 
Engkau masih kekasihku 






Prasasti Jiwa:


lagu di atas adalah lagu dari kumpulan Naff iaitu  sebuah band dari Indonesia...lagu ni dah lama...tahun 2007 tak silap aku dah keluar...tapi saja je nak kongsi dengan korang semua...


Naff ni lagu2 dia best2 jugak..boleh tahan la...cuma mungkin band dorang ni tak dapat nak tembusi pasaran Malaysia agaknya...sebab tu tak berapa fomos kat Msia...


actually...lagu ni mmg boleh layan la..lagi2 bila tgh2 single2 nie...mmg kena dgn jiwa...hu3 boleh meleleh air mata....siap tangkap lentok lagi...ha3


tadi pagi time nak pergi class...bertembung dgn bekas kekasih hati....aku buat macam biasa la...mencuba untuk mendongakkan muka tanpa tunduk untuk mengelak terpandang...dan aku hanya senyum pada kawan Dia...


Dia? mungkin tak perasan kot aku...tak pe lah....


dan semalam...aku chat dgn member skol aku yang belajar dekat UK...dia amik medic...kat skol dulu mmg kaki buli aku la...selalu nak kenakan aku...aku ni dah la bdk baik...mmg selalu la kena buli ha3


dia tanya pasal 'kekasih hati aku'...sbb member kaki buli sama2 dgn dia dulu ada kat U aku jugak...then member dia tu couple lak dgn bdk kos aku yg aku kenal...awek dia pulak tau cerita pasal kisah drama cinta aku...sah2 la kwn aku tu duk cerita kat pakwe dia....(berapa punya byk kaitan la...ha3) sah2 la member aku kat UK tu tau...sbb member sekaki buli yg kat U aku cerita....


then aku cakap la yg aku dah single mingle skrg...


dia reply : wc to the club...being a bachelor is always a gift that no one can resit!


owh ok...mungkin ini ayat menyedapkan hati...tapi aku berfikiran positif...mungkin ada betulnya juga kan...: )


sekian...








p/s: biarlah aku sendiri...andai itu yang terbaik...kerana hari-hari di depan menunggu untuk aku datang : )

0 pengkritk ceritera duniaku:

Popular Posts

Popular Posts since May 2010