Tuesday, September 21, 2010

Senyum







Aizat - Senyum


Senyum.. senyumlah...
Walau gagal itu hakikatnya,
Kau senyum terbang semula.. ke awana,
dan berputiklah semula,

Ada.. kalanya,
Kemenangan itu sementara,
Supaya kau tak terlupa asalnya,
Cuma cinta, asas untuk kita bermula,

Jangan engkau menangis dan
janganlah engkau bersedih lagi,
Semua kemungkinan dan segala keterangan
yang akan membawamu terbang.....

Senyum.. senyumlah,
Jalan hidup tetap akan berubah,
Pengalaman kau sematkan di dada,
Untuk selamanya,
Dan senyumlah untuh semua,

Cinta.... menyerikan segala...
Sentiasa kau senyum....









Prasasti Jiwa:


lagu di atas adalah salah satu lagu dalam Album Terbaru Aizat - Urusan Aizat Amdan...


ok lah lagu nie...boleh buat kita bersemangat untuk melalui hari-hari yang bakal mendatang....: )


dan dis week...semua dah kembali seperti biasa selepas cuti lebih kurang 2 week...kini aku pun dah ada di UMP menjalani sisa-sisa hidup sbg seorang Mahasiswa yang berbekal 2 bulan saja lagi....


dalam hati macam2 ada...tatkala nak balik ke bumi Gambang ni....yer la...dengan kerja yang banyak yang perlu di selesaikan dalam masa 2 bulan ni sebelum menduduki peperiksaan...jadual exam pun dah keluar dah...nasib baik aku habis awal...cuma 1 paper repeat tu pelik sikit masa dia...2 hari sebelum raya haji...member2 sume dah habis...aku je yang tinggal nak ambil paper repeat tue...sbb untuk final year nie..hanya ada 2 paper sahaja final...so bdk2 batch aku habis dulu baru aku habis...hu3


tempat Internship aku tak cari lagi..orang lain dah dapat dah...aku ni relaks je...tak hantar2 lagi surat nak minta Internship....actually aku malas nak gigih cari sebab pak cik aku dah ajak praktikal kat tempat dia...tapi di KK la...aku malas nak pergi sebenarnya...yer la..terpaksa berjauhan dgn family selama 6 bulan...lama tu..kalau aku praktikal dekat2 semenanjung nie..sekurang2nya aku boleh balik kalau cuti or wekend....


entahlah..buat masa skrg aku tak boleh nak buat keputusan....tgk la..kalau aku dapat dekat area KL je mungkin aku akan pertimbangkan...lagi pun pak cik aku tu dah lama mengajak aku kerja tempat dia...then family aku kat sabah dah tau yg aku akan praktikal kat sana...hu3


bila dah bergelar final year nie...makin byk pulak presurenya kan...dgn thesis aku lagi yang ada problem sbb kn bt balik experiment aku...apa tak nya..result yg aku dpt tak berapa betul..so supervisor aku pun suru aku bt balik semua..hu3 apa la nasib badan...


dalam 2 bulan nie....aku rasa xsampai 2 bulan pun...mmg agak presure dan busy yg teramat....dan aku harap aku dapat melalui semuanya dengan tabah....


Ya Allah beri aku kekuatan untuk melalui semuanya....


sekian.








p/s: senyumlah...walaupun dalam hati sedang berduka...dengan senyum boleh mengubat segalanya...: )

2 pengkritk ceritera duniaku:

:. said...

rasanya lirik lagu dah cukup kot utk motivate awak... ^_^

apik pehe said...

hehehe..same la kiter..cuma apik ader satu sem jer lg..

Popular Posts

Popular Posts since May 2010