Thursday, September 2, 2010

Tiba




Fiazal Tahir, Shahir Af & Faizal hotfm - Tiba

Separuh dari hatiku
Ingin terus tinggal bersama denganmu
Sehingga unmurku membawa
Kembali ke hari pertama
Pasti aku tunggu

Aku mula dengan baru
Aku pulang ke asalku
Membiar kau mengisiku yang pudar
Bertahan bersaksi berbagai
Patah tumbuh hilang berganti
Pasti ada kamu

Selamat pulang rasa
Ke asal jiwaku
Selamat kembali aku
Ke jalan lurusmu
Selamat datang cinta
Ke ruang hatiku
Hari ini yang menunggu
Hari yang selalu penuh baru

Bergema sempurna
Dalam diri yang teruja
Jiwa penuh cahaya
Menghias setiap seudut alammu

Dapatkah kau rasa?
Apa yang ku rasa?
Engkau dan aku
Sama tahu
Harinya telah tiba

Lagu: Audi Mok (re:PLAY Music Sdn Bhd)
Lirik: Faizal Tahir (Monkey Bone)
Terbitan and susunan muzik, rakaman dan adunan:
Audi Mok di Fuse
Gitar: Faizal Tahir & Jamie Wilson 










Prasasti Jiwa:


di sebabkan mood raya dah semakin hangat...dan dalam hati ni pun dah tak sabar nak balik rumah esok berjumpa dgn family n my lovely akhil....


so aku nak korang dengar lagu raya baru dari Album Hangatnya Raya Hotfm.


lagu ni hasil ciptaan Audi Mok dan FT...so mcm biasa la..muzik FT tak kan pernah lari dari konsep asal beliau...tak kesah la lagu 1 Malaysia ke...lagu Raya ke...ntah2 esok2 bt lagu nasyid pun tetap konsep dan muzik yg sama...


tapi ok la..identiti...: )


Aku suka lagu ni...lirik dia pun best...mmg kn dgn jiwa aku...hu3


mungkin lagu raya ni tak sama dgn lagu-lagu raya yang lama...mustahil la kan nak sama dgn muzik lagu-lagu raya yg lama...


mungkin ada yg tak suka...tapi muzik itu juga universal...dan boleh berubah mengikut zaman...


mustahil la nak bt lagu raya muzik dia sama dgn lagu2 raya yg lama...dan fikirlah jugak...lagu-lagu lama tu mmg la sedap je di dengar sbb dari kecik sampai dewasa kita dgr...dah menjadi kebiasaan...dah mcm adat nak raya dah...mesti nak dgr lagu-lagu raya yg lama...


nnt 50 tahun akan datang...siapa tahu lagu ni pula yang org muda pada 50 tahun akan dtg selalu di mainkan,...macam lagu sanisah huri-bersabarlah sayang dgn aisyah-pulanglah....konsep dia sama je dgn lagu ni...dgr mcm jiwang jek...tp sbb dah terbiasa dgr dari kecil...sedap je rasa telinga dengar walaupun lagu raya tu berkonsepkan jiwang...


tp lagu Tiba ni xde la jiwang sgt...ok la utk di dengar : )


ok la...nak berehat jap...he3




1.34pm








p/s: Tuhan...berilah aku Ruang Kedua untuk bersamanya...: )

0 pengkritk ceritera duniaku:

Popular Posts

Popular Posts since May 2010