Tuesday, November 16, 2010

Top 6 saringan 2 Separuh Akhir Muzik-Muzik 25

15 November 2010, 10 malam – 11.30 malam – Tema 90 :
  1. Tika Masanya – Mirwana & Hujan / Akmal Mirwana Akmal / Mirwana & Noh Hujan
  2. Manifestasi Cinta – Fiq & Mirwana / Kuncidemak / Kunci Demak & Akmal Mirwana
  3. Kau Harus Ada – Hujan / Noh Hujan / Noh Hujan
  4. Drama King – Meet Uncle Hussain & Black / Taja / Tun Teja
  5. Menggegar Dunia – Adam & Stacy / Edry Abd. Halim / Edry Abd. Halim
  6. Tolong Ingatkan Aku – Ana Raffali / Ana Raffali / Ana Raffali
  7. Jahat – Stacy / Edry Abd. Halim / Edry Abd. Halim
  8. Susun Silangkata – Aizat / Aizat & Anas / Aizat & Anas
  9. Cinta Kosmik – The Fabulous Cats / Alibi Hustler / Alibi Hustler
  10. Ku Ada Kamu – Adira / Edry Abd. Halim / Edry Abd. Halim
  11. Sofea Jane – Black / Sham Kamikaze & Iswandy / Farril
  12. Adrenalin – Faizal Tahir / Audi Mok / Faizal Tahir

Prasasti Jiwa:

di atas adalah Ramalan awal aku di entri ini...klik sini

dan berikut merupakan TOP 6 Saringan ke -2:
  1. Drama King – Meet Uncle Hussain & Black / Taja / Tun Teja
  2. Tolong Ingatkan Aku – Ana Raffali / Ana Raffali / Ana Raffali
  3. Jahat – Stacy / Edry Abd. Halim / Edry Abd. Halim
  4. Susun Silangkata – Aizat / Aizat & Anas / Aizat & Anas
  5. Ku Ada Kamu – Adira / Edry Abd. Halim / Edry Abd. Halim
  6. Sofea Jane – Black / Sham Kamikaze & Iswandy / Farril

dan ketika pengumuman pada malam tadi menyaksikan kelima2 ramalan aku menepati ramalan seperti yang aku ramalkan...di tambah dengan lagu Black iaitu Sofea Jane.

untuk pertandingan malam ini aku sempat tengok ke semua persembahan sebab aku tiba dirumah dalam pukul 10 macam tue.

bagi persembahan malam tadi, kebanyakan artis yang bertanding seperti tidak mempunyai persediaan yang cukup dari segi vocal. mungkin ini hanyalah separuh akhir sahaja. tak mengapa.

tapi artis yang berjaya membawa persembahan dengan baik malam tadi ialah Adira, Stacy, Aizat, Fiq, Mirwarna, & Hujan. yang lain kelaut je aku dengar....hampeh betul...lagi-lagi Faizal Tahir...teruk gila vocal dia...minggu lepas pun dah teruk minggu ni pun sama je..harap2 minggu depan lebih baik la..sebab lagu dia minggu depan sangat bagus...Selamat Malam..


dan vocal Adira dah menunjukkan semakin ada peningkatan...kawalan vocal dia juga bagus walaupun kadang-kadang ada juga yang terlebih sudah...


tapi yang pasti Stacy tidak pernah menghampakan peminatnya...Go Stacy...!!!

apa2 pun..good luck buat ke-enam2 lagu yang mendapat markah tertinggi...setakat ini edry memegang rekod dengan 3 buah lagu beliau mendapat markah yang tertinggi....confirm lepas ni ramai artis berpusu-pusu lak nak lagu dari Edry he3

tak sabar nak tunggu semi final pusingan ke-3 lak...

sekian



p/s: dah selamat sampai dirumah....he3

2 pengkritk ceritera duniaku:

Mr Final said...

pesal ngan FT.. nyanyi cenggitu... suke lagu tuh.. tp die x deliver bgs... haiiishhhhhhh

jumapx said...

to mr.final:
hu3 tau xpe...sedih je dgr dia nyanyi mcm tue...

tapi yg ptg next week lagu best...Selamat Malam...harap2 dia nyanyi dgn baik...

p/s: sy rasa dia dah tau lagu Adrenalin tak kan lepas Top 6...hu3

Popular Posts

Popular Posts since May 2010