Sunday, December 5, 2010

Bom Tangan








Prasasti Jiwa:

aku sangat suka lagu ni...vocal,lirik n songs sangat mix together membuatkan lagu ni betul2 menusuk jiwa...lagi2 bila hati memang dah patah hati kan...he3

kalau korang tengok video music lagu nie...di pengakhiran klip video....Bruno bunuh diri...semuanya di sebabkan kerana gf dia curang dengan dia...

memang kalau putus cinta nie memang sakitkan..sampai ada yang sanggup buat benda-benda yang di luar fikiran...mungkin kerana kecewa tahap gaban punyalah orang kata...frust gila babi kot...mungkin sebab terlalu sayang tu yang sampai macam tu...

ehmmm...betul kata orang...buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali...boleh di aplikasikan dalam hubungan juga kot...bercinta biar berpada-pada, berpisah jangan sekali....


setuju x?

sebab apa bercinta kena berpada-pada? sebab dalam bercinta janganlah terlalu menyerahkan seluruh jiwa raga...melebihi dari mencintai Allah...sebab tu ada yang terlanjur tue...sebab sayang punya pasal....melainkan sudah mengikat hubungan secara sah...kahwin.

dan berpisah tu janganlah sekali....bukan maksudnya kena berpisah banyak kali...then couple balik....tapi kalau boleh  jauhilah perpisahan dalan perhubungan...lagi-lagi  bila dah kahwin...kerana Allah paling tidak suka akan perceraian...

so fikir-fikirkan dan selamat beramal...: )

nice song from Bruno Mars : )

sekian.



p/s: lagu ni utk bekas kekasih hati hu3...

0 pengkritk ceritera duniaku:

Popular Posts

Popular Posts since May 2010