Wednesday, March 9, 2011

rindu pada Prasasti Jiwa

Rindu rasa nak menulis entri di blog yang aku sayang ni...tapi di sebabkan sibuk yang memanjang dan tiada masa nak update blog...dan juga faktor internet yg slow kat rumah ni menyebabkan segala hajat aku untuk berkongsi dengan korang semua apa yang aku lalui kini...

Rindu hanya aku yang tanggung...macam rindu dekat aweks je kan..ha3 yer la..sebab aku rasa macam rugi je tak kongsi cerita dengan korang...

sebab dengan  cara menulis dekat blog ni lah aku boleh luahkan segalanya...ala-ala macam wartawan yang boleh sesuka hati menulis nak kutuk orang binatang...tapi aku tak macam tu lah...aku rasa entri aku bersih dari segala fitnah...Insyallah...he3

dan sekarang memang semangat nak menulis...tapi mata dah mula berat...tanda dah nak tidur...sebab last week n dis week kena jadi 'buruh'...korang bayangkan seorang pelajar Internship (civil engineer)...buat kerja buruh...tapi tak mengapa...kita positivekan minda...kita bermula dari bawah...

tak de gunung yang tidak di daki untuk ke puncak...dan tak kan dapat melihat indahnya mutiara kalau tidak menyelam ke dasar...dan kedua-duanya bermula dari kaki bukit dan permukaan lautan...

sama juga untuk berjaya...tak tetiba kita naik pentas dan amik sijil degree or diploma kalau tidak lalui liku-liku seorang pelajar,,,

dan yang paling penting...tiada satu pun benda di dunia yang tiada permulaan or asal usulnya...kan?

ok lah..takut tak boleh bangun pulak esok pagi..dah la kena gerak awal...nak tidur dulu guys..jumpa di lain waktu ek..doakan supaya aku selalu update blog..he3

Assalamualaikum...



p/s: senior2 dan junior aku time sekolah dekat SASER dah semakin hebat jadi Blogger..siap ada yang kena interview dekat TV lagi,...jeles lak aku tgk..hu3 ni yang kena semangat balik ni...ha3 tunggu...

3 pengkritk ceritera duniaku:

boy VIP said...

joy..lama x dgar cita....
nice blog haaa...hehehe

DiLiaNa said...

suka dengan orang yang tak mudah hilang semangat dan tak mudah putus asa...

Ahmad said...

bagus jumain. jangan malas nak update..hehe. daftarlah unifi ok!? baru laju ...

Popular Posts

Popular Posts since May 2010